Dupa ce a fost dat in judecata de grupul alimentar italian Parmalat pentru rolul jucat in falimentul rasunator din 2003, Citigroup da la randul sau in judecata Parmalat pentru daunele financiare aduse de moartea producatorului italian de produse alimentare.

Citigroup sustine ca este o victima a fraudelor care s-au tolerat la nivel inalt in structura de conducere de la Parmalat, care a fost nevoit sa capituleze in 2003 dupa un faliment cu multe zeroruri (14 miliarde de euro).

Administratorii Parmalat au dat in judecata Citigroup, pe care l-au acuzat ca a continuat sa finanteze compania italiana, desi stia ca se afla cu un picior in groapa.

De cealalta parte, Citigroup se apara, sustinand ca Parmalat a mintit cu privire la situatia reala a finantelor de care dispune, inseland astfel grupul financiar american.

"Citigroup este o victima a complotului Parmalat, din a carui vina a pierdut mai mult de 500 de milioane de euro", a declarat William Mills, directorul executiv al diviziei europene a Citigroup.

In plangerea inaintata de Citigroup, grupul american sustine ca Parmalat a falsificat evidente contabile, rezultate ale vanzarilor si a inventat pasive pe care nu le detinea in proprietate.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.