Sedinta bursiera de joi a adus o corectie usoara pentru segmentul SIF-urilor, in vreme ce pe restul segmentelor de piata s-au inregistrat cresteri. Corectia mai semnificativa din ziua anterioara pare ca nu a zdruncinat piata, cumparatorii fiind in continuare dispusi sa achizitioneze pachete semnificative de actiuni, in vreme ce vanzatorii nu au adoptat o pozitie foarte puternica in piata.

Lichiditatea tranzactiilor pe segmentul Regular al pietei a ramas la nivelurile zilei anterioare, insa s-au consemnat numeroase tranzactii importante pe piata Deal, fapt care a urcat valoarea cumulata a tranzactiilor de astazi la peste 63,6 milioane de euro, dintre care 56 milioane de euro pe piata principala si 7,6 milioane de euro pe piata Rasdaq.

Cea mai tranzactionata actiune de joi a fost Rompetrol Rafinare Constanta, pentru care s-au transferat 7,7 milioane de actiuni, iar pretul a crescut cu peste 5%, de la un minim de 0,097 lei pana la un maxim de 0,105 lei pe actiune. Tendinta ascendenta a fost impartasita si de titlurile celeilalte companii din domeniul petrolier, Petrom Bucuresti. Aprecierea in cazul sau a fost insa mult mai modesta, de doar 0,89%, cotatia de inchidere a zilei pentru titlurile SNP fiind de 0,565 lei. Putem spune ca majoritatea segmentelor pietei au evoluat pozitiv sau mixt in sedinta de joi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.