Economia Romaniei a crescut in primul trimestru al anului cu 5,8%, potrivit datelor Biroul de statistica al Uniunii Europene, Eurostat. Datele sunt sub nivelul anuntat de Institutul National de Statistica in luna iunie, diferenta fiind generata de utilizarea unei alte metodologii, relateaza Mediafax.

Potrivit datelor INS, Produsul Intern Brut a crescut cu 6% in termeni reali, in primul trimestru, comparativ cu 6,9% in perioada similara din 2006.

Oficiali ai INS au declarat agentiei Mediafax, ca Eurostat are o modalitate de calcul a
cresterii economice usor diferita, desi foloseste tot datele transmise de catre INS.

Avansul economic de 5,8% plaseaza Romania pe locul 11 in UE, in functie de acest indicator.

Eurostat a revizuit in crestere estimarile referitoare la avansul economic din zona euro si in cele 27 de state ale UE, in primul trimestru, comparativ cu ultimele trei luni din 2006, la 0,7%, de la 0,6%. La nivelul celor 27 de state membre UE, cresterea economica s-a plasat la 3,3%, in raport cu trimestrul corespunzator din 2006, ajustata cu variatiile sezoniere, se arata intr-un comunicat al Eurostat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.