Alocatiile financiare nerambursabile de la buget pentru intreprinderile mici si mijlocii vor fi acordate prin selectie de proiecte, nu in functie de ordinea de inregistrare a cererilor, prioritate avand firmele care isi vor asuma un volum mai mare de investitii, a anuntat premierul Tariceanu
Acesta a aratat ca fondurile nu vor mai fi alocate ca pana in prezent, pe baza principiului "primul venit, primul servit", ci pe baza unei selectii de proiecte, iar firmele care isi asuma un volum mai mare de investitii vor avea, in caz de proiecte similare, prioritate la acordarea sumelor nerambursabile. Premierul a incurajat intreprinderile mici si mijlocii sa depuna cereri pentru fondurile puse la dispozitie de UE, aratand ca si el a accesat astfel de sume la mijlocul anilor 90.

"Vreau sa va rog sa aveti incredere si sa folositi acesti bani pe care UE ii pune la dispozitie. Va spun din proprie experienta, sunt unul dintre pionierii mediului de afaceri din prima jumatate a anilor 90 si vreau sa stiti ca bine mi-au cazut fondurile UE. Nu erau sume foarte importante, dar pentru o intreprindere in plina dezvoltare mi-au priit. Mai mult decat atat, oameni buni, sunt bani care se iau, nu se dau", le-a spus Tariceanu reprezentantilor IMM. Bugetul alocat pentru 2007 programului national multianual destinat IMM este de 40 milioane lei, dintre care 39,95 milioane lei pentru alocatii financiare nerambursabile. De aceste fonduri pot beneficia intreprinderile nou-infiintate, microintreprinderile, precum si intreprinderile mici si mijlocii care lucreaza in Romania, au capital social integral privat, si-au achitat obligatiile bugetare, nu au credite restante, nu sunt in faliment ori lichidare, au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane de euro echivalent in lei sau detin active totale care nu depasesc echivalentul in lei a 43 milioane de euro si au un numar mediu anual de salariati de pana la 249 de persoane inclusiv.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.