Inflatia anuala a coborat usor in luna iunie pana la 3,80 %, ca urmare a scaderii tarifelor la servicii si a stagnarii preturilor marfurilor nealimentare, care au compensat scumpirea fructelor si legumelor, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

Inflatia anuala a coborat usor in luna iunie Indicele preturilor de consum (IPC), indicator care masoara inflatia, a urcat in iunie cu 0,14% fata de luna mai. Astfel, preturile marfurilor alimentare au crescut in iunie cu 0,32% fata de luna anterioara, iar marfurile nealimentare s-au scumpit in medie cu 0,08%, spre deosebire de tarifele serviciilor care au scazut in a sasea luna a anului cu 0,1% fata de luna mai.

Cea mai mare crestere a preturilor s-a inregistrat in luna iunie la fructe proaspete, cu 8,27% fata de nivelul din luna mai, iar ponderea acestora este de 1,04% in indicele preturilor de consum, potrivit INS.

Transportul feroviar (CFR) a suferit, de asemenea, scumpiri de tarife in luna iunie, cu 7,76% fata de luna mai, dar ponderea acestora este mai redusa, respectiv de 0,17% din IPC.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.