Topul celor mai mari santiere cu blocuri de apartamente din Bucuresti.

Oricine isi propune sa faca rezervare intr-unul dintre noile ansambluri de apartamente construite in Bucuresti trebuie sa stie ca pretul mai bun este acolo unde e si oferta mai larga. In Bucuresti insa, zonele care ofera asemenea conditii de cumpa-rare pot fi numarate pe degetele unei singure maini.

Unde-i praf acolo-s case de vanzare

In Bucuresti sunt in prezent circa o duzina de ansambluri foarte mari, care implica o forta de munca si un volum de investitii impresionante, cateva zeci de complexuri medii, cu 100-500 de unitati locative si sute de bloculete cu 4 pana la 25 de apartamente. Investitiile in construirea de ansambluri rezidentiale au capatat caracter de sport national in care adevaratii performeri sunt investitorii care deruleaza proiecte uriase, cu ansambluri de peste 1.000 de unitati locative. Din puzderia de proiecte rezidentiale anuntate in ultimii trei ani, astazi putem vorbi cu siguranta despre realizarea a doar sapte megaproiecte cu peste 1.000 de apartamente. Este vorba despre NeoPeninsula (2.700 unitati locative), Latin Apartments (2.600), West Park (1.400), Vivenda (1.400), Felicity (1.200), Planorama (1.064) si Greenfield (1.000).

In ceea ce priveste preferintele investitorilor, acestea s-au indreptat catre cartiere precum Colentina, Tei, Militari, Prelungirea Ghencea, Titan sau nordul Capitalei. De altfel, zone precum Colentina-Tei, Militari-Ghencea, Titan si nordul Capitalei concentreaza acum circa 68% din volumul total de apartamente noi aflate in curs de construire. Dintre acestea, in Colentina-Tei si zona de vest a orasului (exceptand Drumul Taberei) se afla cele mai multe proiecte noi, reprezentand 23%, respectiv 22% din volumul total de constructii rezidentiale. In Titan se afla 13% din tot ce inseamna piata noilor proiecte de apartamente, in timp ce in fieful luxului rezidential, Baneasa-Pipera, se afla circa 10% din proiectele incepute.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.