Business 9 Iulie 2007 00:29
Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii se plaseaza pe locul 16 intr-un clasament al celor mai inovatoare 50 de firme din domeniul juridic, cu activitati in Europa, realizat de cotidianul britanic Financial Times (FT), impreuna cu RSG Consulting. In acest top sunt prezente sapte firme din Europa continentala, inclusiv casa de avocatura romaneasca si o firma din Grecia.

Tuca Zbarcea, firma cu zece parteneri, s-a clasat pe locul 16, in ierarhia generala, avand in total 19 puncte, la egalitate cu alte trei case de avocatura. "Pe ansamblu, documentele prezentate au relevat o firma tanara, de calitate, care si-a asumat angajamentul de a practica avocatura intr-un mod diferit, pe piata romaneasca, si care a adoptat cele mai bune practici ale companiilor consacrate", se arata in articolul FT.

Firma a consemnat, in 2006, un profit de 321.200 de lire sterline (circa 475.000 euro), pentru fiecare partener, potrivit datelor FT. Liderul clasamentului, firma britanica Allen & Overy, este creditata cu 46 de puncte. Raportul din acest an acopera firmele de avocatura din Europa continentala, avocati angajati in cadrul unor companii europene, in sectorul public britanic, avocati din Baroul britanic, companii europene si alte persoane care au adus inovatii in acest domeniu. Clasamentul este dominat de case de avocatura britanice, intrucat sectorul juridic local se afla intr-un stadiu mai avansat de dezvoltare, apreciaza FT.

Allen & Overy, din Marea Britanie, plasata pe prima pozitie, aloca in fiecare an doua milioane de lire sterline activitatilor de explorare a noilor idei si sisteme, pentru a stimula inovatia. Urmatoarele pozitii in clasament revin firmelor britanice Clifford Chance si Linklaters.

Anul trecut, Tuca Zbarcea & Asociatii a facturat servicii catre clienti de 8,7 milioane euro, din care a incasat efectiv, pana la finele lui 2006, 7,4 milioane euro, si estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 12 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.