Volumele de tranzactionare inregistrate sunt in crestere cu 16% comparativ cu perioada anterioara, media zilnica ajungand la 76,46 mil. RON.

Joi, 5 iulie, membrii proiectului Constanta-Trieste s-au intrunit pentru discutii premergatoare acordului de constituire a companiei ce va dezvolta proiectul de constructie a oleoductului paneuropean, PEOP. Romania va desemna probabil ca reprezentanti companiile Conpet (COTE) si Oil Terminal (OIL). Pe fondul acestei stiri, cotatia actiunilor OIL s-a apreciat cu 73%, fiind primul loc in topul cresterilor.

Actionarul majoritar al Alro Slatina (ALR), Marco Industry BV, si-a schimbat denumirea in Vitmetco BV. Acesta intentioneaza sa deruleze o oferta initiala globala a actiunilor sale pe bursa de la Londra. Cresterea pretului de aproape 23% se datoreaza speculatiilor conform carora banii atrasi de grup vor finanta si Alro, eventual printr-o majorare de capital, avand in vedere ca producatorul roman de aluminiu doreste sa-si construiasca o termocentrala pentru a ajunge la independenta energetica.