Ford, cu un pas in Romania Oferta financiara si cea tehnica depuse de compania Ford vor fi deschise astazi de membrii Comisiei, cand vor fi demarate negocierile cu potentialul investitor, a spus Vladescu, precizand ca informatiile continute in oferte vor fi date publicitatii, numai dupa finalizarea negocierilor.

Comisia de privatizare a societatii Automobile Craiova a deschis plicurile sigilate continand documentele depuse de compania Ford, in vederea cumpararii pachetului de actiuni de 72,4% detinut de stat, in prezenta presei si a reprezentantului Ford, Lyle Waters. Vladescu a apreciat ca la o prima verificare documentele de calificare sunt complete.

"Speram ca oferta Ford sa satisfaca asteptarile autoritatilor si sa incheiem un acord social cu viitorii parteneri, in conditiile in care societatea din Craiova are 4.000 de salariati", a afirmat vicepresedintele AVAS, membru in comisia de privatizare, Constantin Botez.

Ford intentioneaza sa transforme fabrica de automobile de la Craiova intr-o unitate de productie de nivel mondial, uzina fiind considerata de importanta strategica pentru dezvoltarea grupului, a declarat, intr-un comunicat, presedintele producatorului american, John Fleming.