Dacia nu va mai lansa in acest an versiunea de 5.000 de euro a modelului Logan, cea mai ieftina versiune urmand sa ramana Dacia Logan 1,4 MPI Ambiance, la 5.800 de euro.

Potrivit reprezentantilor companiei, este cel mai probabil sa nu mai fie lansata aceasta versiune. Noul director comercial al companiei, Jean Michel Sicre, considera ca Logan este un succes cu gama actuala de versiuni.

"Nu simtim nevoia sa introducem o versiune sub cea actuala de intrare in gama, pentru ca aceasta ar avea un nivel de echipare foarte sarac", a spus Sicre. Jean Michel Sicre a adaugat la argumentele legate de renuntarea pentru acest an la versiunea de 5.000 de euro si paritatea actuala leu/euro. "Ca sa fiu foarte franc si acesta este un motiv", a spus Sicre.

In lei, Dacia Logan este in prezent cu circa 10 la suta mai ieftina decat la momentul lansarii comerciale in septembrie 2004, a precizat directorul comercial al Dacia.

Versiunea Diesel, in toamna. Logan combi in 2006

Reprezentantul companiei Dacia a mai mentionat ca in toamna va fi lansata o versiune Diesel pentru Logan, pentru care preturile nu au fost inca stabilite, dar despre care se spune ca vor fi atractive.

Potrivit responsabilului citat, spre sfarsitul anului 2006 ar urma o versiune combi, care va avea un pret mai ridicat decat berlina.

De la lansarea Logan, in septembrie 2004, acest model a cunoscut un debut comercial excelent, cu aproximativ 50.000 de unitati vandute si comandate in Romania si la export. In 2005, Dacia va continua dezvoltarea vanzarilor sale, odata cu comercializarea Logan in 35 de tari.

Jean Michel Sicre l-a inlocuit in functia de director comercial al Dacia pe Jean Frederic Piotin, care s-a intors la Renault Franta in februarie.

Dacia vrea sa vanda 15.000 de Logan-uri in Occident in 2005

Automobile Dacia vizeaza vanzari de 15.000 de vehicule Logan in acest an in Europa Occidentala, dupa lansarea comerciala in luna iunie.

Jean Michel Sicre spune ca, pentru anul viitor, Dacia estimeaza vanzarea a 60.000 de unitati. Potrivit acestuia, modelul are ca public tinta pe piata occidentala un segment redus de populatie, in special pensionari si persoane cu venituri reduse.

El a apreciat ca Logan va fi primit diferit de la tara la tara, astfel incit se asteapta vanzari mai bune in Spania, unde sunt apreciate masinile de familie in trei volume, comparativ cu Elvetia, unde sunt preferate masinile mai dinamice, cu performante sportive mai accentuate.

Potrivit reprezentantului Dacia, modelul va avea o durata de viata de cel putin zece ani, in conditiile in care vor fi realizate trei facelift-uri si vor fi dezvoltate diverse forme de caroserie, in doua si trei volume. Modelul va fi concurat in special de Hyundai Accent si Chevrolet Kalos.

Producatorul francez Renault, proprietarul Dacia, a anuntat, recent, ca va pune in vanzare la reprezentantele sale din Franta, Germania si Spania, la inceputul lunii iunie, modelul Dacia Logan, pretul de pornire fiind stabilit la 7.500 de euro. Ulterior, Logan va fi disponibil si in alte state occidentale.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.