Business 7 Iulie 2007 00:47
Sedinta bursiera de ieri a fost mult mai linistita si mai putin lichida decat celelalte de saptamana aceasta. Am avut parte de evolutii favorabile, in special pe segmentul SIF-urilor si, mai ales, in prima parte a zilei.

Ordinele de cumparare nu au mai fost la fel de mari si nu au mai avut un comportament la fel de agresiv ca miercuri si joi, dar au depasit, totusi, ca importanta pe cele de vanzare.

Totusi, in ultima ora de tranzactionare, preturile au mai cedat din terenul castigat dimineata si, inainte de inchidere, cotatiile celor mai multe dintre SIF-uri se situau foarte aproape de nivelurile de referinta ale zilei de joi (mai ales in cazul SIF2 care, conjunctural, a afisat si scaderi de 0,5 - 1,0%).

Nici una dintre companiile care pe parcursul saptamanii a generat lichiditate ridicata, acum, nu a mai atras acelasi interes din partea investitorilor. Nici macar sectorul petrolier nu a avut o lichiditate ridicata a tranzactiilor, decat in cazul Rompetrol Rafinare Constanta (circa 44 milioane de actiuni transferate vineri) pentru ca titlurile SNP nu au depasit 3 milioane de actiuni ca volum de tranzactionare. Evolutia a fost negativa in cazul ambelor societati, SNP afisand chiar scaderi de peste 3,4% in cursul zilei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.