Business 6 Iulie 2007 00:16
Grupul american Ford a depus la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) singura oferta finala pentru cumpararea companiei Automobile Craiova, pana la termenul limita, in timp ce producatorul american General Motors a renuntat la preluarea uzinei

General Motors iese din cursa pentru preluarea Daewoo General Motors (GM), companie care se aratase interesata de preluarea pachetului de 72,4% din capitalul social al Automobile Craiova, s-a retras din cauza "riscurilor si incertitudinilor", care ar fi mai mari decat beneficiile, au spus, citati de NewsIn, reprezentantii GM Europe.

"Am decis sa nu mai depunem o oferta pentru Daewoo Craiova, deoarece riscurile si incertitudinile erau mai mari decat potentialele beneficii pe care le-am fi avut daca am fi devenit proprietari", a spus un purtator de cuvant al General Motors Europe.

El a adaugat ca General Motors nu a renuntat la ideea de a-si extinde capacitatile de productie in regiune si tocmai de aceea a si stat aproape de procesul de privatizare.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit, pana joi, 5 iulie 2007, ora 16:00, data limita de depunere a ofertelor pentru preluarea pachetului de 72,40% din capitalul social al Automobile Craiova o singura oferta din partea Ford Motor Company, anunta AVAS.

Oferta Ford a fost inregistrata la sediul AVAS la ora 14:00. Comisia de privatizare a societatii Automobile Craiova va deschide vineri, la ora 13 oferta depusa, in prezenta presei.

Anuntul de privatizare a pachetului de actiuni de 72,4% detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului la Automobile Craiova (Daewoo) a fost publicat pe 23 mai. Ofertele finale, imbunatatite au putut fi depuse pana pe 5 iulie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.