Business 6 Iulie 2007 14:03
La jumatatea anului 2007, MedLife devine cel mai cunoscut laborator de analize private.

Rezultatele celui mai recent studiu realizat de IMAS, in luna iunie 2007, au plasat MedLife pe primul loc, ca notorietate spontana, in cunostintele romanilor. La intrebarea “Care sunt laboratoarele private de analize medicale din Romania de care ati auzit?“ prima mentiune a fost MedLife. La nivelul intregii tari, notorietatea totala a MedLife a fost de 19,6 %, pe locul doi fiind MedCenter cu 9,7% si Romar cu 7,6%, iar pe locurile 4 si 5, la egalitate s-au situat Medas si Synevo (Medicover) cu 2,7 % din optiuni. Acelasi studiu arata ca, la nivelul orasului Bucuresti, notorietatea totala (spontana si asistata) a laboratoarelor de analize MedLife este si mai mare, crescand pana la 55,9% in randul subiectilor intervievati. Pe locul doi s-a situat Romar cu 34,5% si pe locul trei MedCenter cu 26,6%. Studiul a fost realizat la nivel national pe un esantion reprezentativ de 1.241 de persoane.

Astfel, in primul semestru al acestui an, peste 1.000.000 de pacienti au apelat la serviciile MedLife pentru efectuarea de diferite analize de laborator in sectiile de chimie, hematologie, bacteriologie, genetica, imunologie, microbiologie si anatomie patologica.

Cifra de afaceri a acestui operator de servicii medicale integrate private din Romania s-a ridicat in primul semestru al acestui an la de 7,6 milioane USD, in crestere cu 52 % comparativ cu aceeasi perioada din 2006.

“Estimam ca evolutia pe care am inregistrat-o in primul semestru din acest an ne confera pozitia de lider in topul furnizorilor de servicii medicale private, atat in Bucuresti, cat si la nivel national. Am reusit sa depasim nivelul asteptarilor pentru aceasta perioada, in conditiile in care pentru intreg anul 2007 am previzionat o cifra de afaceri de 10,5 milioane USD. Cresterea din primele sase luni a fost sustinuta de diversificarea specialitatilor clinice, extinderea gamei de analize de laborator, inaugurarea Life Memorial Hospital si lansarea asigurarilor private de sanatate AsiLife”, a declarat Mihail Marcu, Presedintele MedLife.

MedLife a inregistrat aceasta crestere in cifra de afaceri in mare parte si din cauza investitiilor realizate. Astfel, in primul semestru s-au investit 6 milioane de euro. Acesti bani au fost alocati atat pentru Life Memorial Hospital din Bucuresti, cat si pentru viitoarele locatii MedLife din tara.

Inaugurat in primavara acestui an, spitalul Life Memorial este primul spital privat cu ambulatoriu si laborator proprii, cu un bloc de imagistica propriu, cu peste 35 de specialitati medicale si chirurgicale, cinci sali de operatie, sectie de pediatrie, maternitate si neonatologie si conditii de cazare de cinci stele.

In tara, MedLife ofera clientilor sai aceleasi servicii medicale prin intermediul celor 120 de clinici si centre medicale partenere din reteaua NetLife.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.