Business 5 Iulie 2007 01:31
Companiile de profil au platit in 2006 daune de 733 de milioane de euro, cu 40% mai mult decit 2005.
Companiile de asigurari din Romania au pierdut anul trecut aproximativ 69 de milioane de euro, cu 140% mai mult decit in 2005. Rezultatele negative sint, in primul rind, efectul cresterii numarului de accidente rutiere si implicit a daunelor achitate catre asigurati. Pe ansamblul anului trecut, companiile au platit daune de 733 de milioane de euro, cu aproape 40% mai mari decit in 2005.

Cinci societati de asigurare au adunat mai mult de 80% din pierderile totale ale sistemului, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Jumatate din pierderile inregistrate la nivelul pietei revin Ardaf, cu un rezultat negativ de 122,23 milioane de lei in 2006. In topul pierderilor au mai intrat Generali, Unita, Aviva Romania, Interamerican si BT Asigurari, compania de profil a Bancii Transilvania. Cele mai profitabile companii ramin Allianz-Tiriac si ING Asigurari de Viata, care a avut si cel mai bun rezultat la finele anului trecut - de peste un milion de euro. Pe pozitia a doua s-a plasat Allianz-Tiriac Asigurari, urmata de Delta Asigurari, Omniasig, BCR Asigurari si Asirom.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.