Business 5 Iulie 2007 01:29
Un fond de investitii a cumparat cunoscutul lant hotelier pentru 27 de miliarde USD.
Fondul american de investitii Blackstone a incheiat un acord de achizitie a lantului hotelier Hilton intr-o tranzactie evaluata la circa 27 de miliarde de dolari, incluzind datoriile companiei, anunta Reuters. Potrivit acordului, Blackstone va plati cash 47,5 dolari pe actiune, valoare mai mare cu 32% decit cotatia titlurilor firmei la sfirsitul sedintei bursiere de marti, si va prelua toate datoriile companiei.

Inaintea anuntului de cumparare, actiunile Hilton au crescut la NYSE (Bursa de Valori din New York) cu 6,4%. Tranzactia a fost deja aprobata de consiliul director Hilton si este prognozata a se finaliza in ultimul trimestru al acestui an. Blackstone va duce o politica de investitii la nivel global in proprietati si in brandul Hilton pentru a creste afacerea, au declarat reprezentanti ai fondului. Hilton valoreaza 20,1 miliarde de dolari, luind in calcul cele 424 de milioane de actiuni existente la sfirsitul lunii martie si pretul platit de fondul de investitii, apreciaza Reuters. Lantul hotelier a aratat, anterior, ca datoriile grupului totalizau sapte miliarde de dolari, la sfirsitul primului trimestru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.