In opinia investitorilor americani, solutia pentru rezolvarea problemei transporturilor pe strazile Bucurestiului o reprezinta construirea de parcari supraterane, avand in vedere ca cele subterane sunt foarte costisitoare, mai ales ca ofera si posibilitatea conservarii valorilor arhitecturale ale Capitalei. "Parcarile vor avea in fata spatii comerciale sau birouri, hoteluri sau o componenta rezidentiala punand astfel in valoare perspectiva asupra orasului", a spus Bailey, citat de NewsIn.

De asemenea, investitorii si-au propus sa ridice ansambluri rezidentiale. "Ne-am angajat sa incepem cu o investitie de 100 milioane, ceea ce va porni bulgarele de zapada al afacerilor americane din Romania. Dorim sa incheiem un parteneriat cu consiliile locale", a declarat Robert Bailey.

Americanii s-au aratat interesati si de industria de aparare romaneasca. In acest sens, ei sunt in cautarea unor parteneri romani pentru constructii, IT si activitati conexe pentru sustinerea antrenamentelor desfasurate de trupele americane in Romania.