Romania isi face loc in topul tranzactiilor imobiliare din Europa Cele cinci tranzactii imobiliare din Romania au ajuns la un total de 480 de milioane de euro, in timp ce achizitiile imobiliare din regiune au depasit 20 miliarde de euro, informeaza Colliers. Din raportul dat luni publicitatii reiese ca dintre cele peste 30 de tari din care s-a realizat clasamentul, doar Marea Britanie detine mai multe tranzactii de proprietati imobiliare decat Romania. Englezii au intrat in top 50 cu sase preluari dar volumul investitiilor se ridica la cinci miliarde de euro.

Raportul Colliers indica faptul ca in Romania, cea mai mare achizitie a fost realizata de fondul austriac de investitii Immoeast, care a achizitionat centrul comercial Polus, din Cluj de la managerul de constructii al proiectului, TriGranit, tranzactie pentru care a semnat un aranjament financiar total de 185 milioane euro. Tot Immoeast detine si urmatoarea pozitie in top ca marime a investitiei din Romania, dupa ce a achitat 110 milioane de euro pentru proiectul de birouri S-Park din Bucuresti.

In analiza Colliers, Immoeast este proprietarul centrului comercial Euromall (60 milioane euro) si al cladirii de birouri Victoria Park (65 milioane euro). In afara de Immoeast, fondul britanic de investitii Fabian Fabian Romania Property se mai afla in top cu tranzactia de 60 de milioane de euro prin care a preluat imobilul de birouri de clasa A Cubic Centre (44.000 metri patrati) din nordul Bucurestiului, dezvoltat de firma Kendama.