Business 2 Iulie 2007 01:15
Remunerarea pe care o primesc directorii de companii pe baza contractului de mandat va avea acelasi regim de impozite si contributii sociale ca si salariile, potrivit unei ordonante de urgenta pentru modificarea legii societatilor comerciale.
Ordonanta, aprobata de guvern si publicata, vineri, in Monitorul Oficial, este o concesie facuta managerilor nemultumiti de modificarile legii societatilor comerciale, aplicate din decembrie 2006, care interzice administratorilor si directorilor sa aiba contracte de munca la societatile pe care le conduc. Astfel, contractele de munca incheiate de administratorii si directorii companiilor nu mai sunt valabile odata cu intrarea in vigoare a ordonantei.

Piedici autohtone


Totusi, acest compromis nu-i satisface intr-o masura mai mare pe oamenii de afaceri. Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), sustine ca in noua modificare „se ciocneste conceptul modern de guvernare corporativa cu valorile noastre culturale - vechimea in munca, contributia la asigurarile sociale”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.