Business 2 Iulie 2007 00:30
Casele de vacanta devin un segment tot mai activ al pietei imobiliare

Constructorii tintesc un nou segment al pietei imobiliare: casele de vacanta pentru romanii instariti.

Oferta de apartamente la mare si la munte, cu preturi intre 1.000 si 1.400 euro/mp, este inca limitata.

Firmele care dezvolta proiecte imobiliare au patruns pe segmentul caselor de vacanta destinate romanilor cu venituri mari. Mai multe proprietati de acest gen au fost scoase la vanzare, urmand a fi finalizate pe termen scurt. Expertii imobiliari sustin ca, desi piata caselor de vacanta devine
efervescenta, ea va creste puternic abia peste cativa ani, cand se estimeaza ca puterea de cumparare a romanilor din clasa medie va creste semnificativ.

Cererea mare ii stimuleaza pe constructori

"Piata caselor de vacanta prinde contur, dupa o stagnare justificata prin reticenta investitiilor in acest gen de proprietati. Calitatea scazuta a serviciilor din turism a ajutat la dezvoltarea acestui segment. Profitul de a avea propria casa de vacanta consta in confortul, relaxarea, siguranta si intimitatea pe care aceasta ti le ofera", a declarat Sorin Lacusta, director de proiecte rezidentiale in cadrul companiei Regatta. El a aratat ca, in cazul locuintelor de vacanta, batalia dintre pret si confort se deruleaza de cele mai multe ori in favoarea pretului. Bine vandute sunt si apartamentele din statiuni, cu preturi care variaza intre 1.000 si 1.400 euro/mp.

"Diferentele intre piata romaneasca si cea straina stau in property management. La noi inca nu exista un asemenea serviciu", a punctat specialistul imobiliar. "Cererea pentru locuintele de vacanta este din ce in ce mai mare si aceasta motiveaza interesul tot mai crescut al investitorilor si dezvoltatorilor din domeniul imobiliar de a aduce pe piata proiecte ample de apartamente in locatii de vacanta", a declarat Georgiana Sandu, director de vanzari in cadrul departamentului rezidential al Neocasa. Ea a aratat ca o casa de vacanta poate fi folosita atat pentru petrecerea timpului liber, cat si pentru inchiriere.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.