Anul 2007 a adus o serie de modificari in legislatia privind modalitatea de recuperare a TVA. Reprezentantii Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti isi exprima opinia ca, in momentul de fata, exportatorii, de la care se asteapta o activitate cat mai eficienta pentru a se putea recupera o parte cat mai insemnata din deficitul balantei de plati, sunt supusi unor presiuni greu de suportat.
Astfel, pe langa faptul ca sunt dezavantajati de conjunctura creata de intarirea leului, exista mari intarzieri, de multe ori de luni de zile, in recuperarea TVA aferenta marfurilor livrate in state extracomunitare. Masura recuperarii TVA doar pe baza documentelor de export ar trebui generalizata la toti exportatorii, incetandu-se astfel situatia in care se gasesc acum foarte multe societati, care au blocate de catre stat, pe perioade semnificative de vreme, sumele reprezentand TVA perceputa la valoarea unor marfuri vandute peste hotare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.