CEZ Romania intentioneaza sa participe la privatizarile din distributia de energie, manifestandu-si interesul de a licita pentru Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, se arata intr-un comunicat al companiei, remis Rompres.

CEZ este actionarul majoritar al societatii Electrica Oltenia, cea mai mare dintre cele opt filiale de distributie si furnizare a energiei electrice detinute de Electrica, deservind sapte judete - Arges, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti, Teleorman si Valcea.

Compania analizeaza posibilitatea de a participa la privatizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, intr-o formula care sa nu presupuna preluarea riscului de operare. "Decizia finala privind participarea CEZ la acest proiect va fi luata de Consiliul de Administratie al CEZ in perioada urmatoare", se precizeaza in comunicat.

De asemenea, societatea din Cehia intentioneaza sa investeasca in proiecte de tip greenfield, inclusiv in zona energiilor regenerabile, in conditiile in care, potrivit unei obligatii impusa de ANRE, societatile trebuie sa aiba 8,3% din portofoliu energie regenerabila pana in 2010.

Alte planuri de investitii ale CEZ Romania vizeaza modernizarea complexurilor energetice de la Borzesti si Galati, pentru care a depus deja documentatia de participare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.