Pensiile private ridica primele probleme angajatorilor Dupa primele saptamani de la lansarea mai multor fonduri de pensii facultative, companiile au remarcat numeroase semnale din partea unor clienti care se plang ca angajatorul nu poate efectua plata catre fondul de pensii, invocand lipsa unui modul specializat in aplicatia soft pentru a sugera trimiterea sumei si plata contributiei.

Potrivit directorului general al Allianz Tiriac Pensii Private, Crinu Andanut, aplicatiile software de salarizare aflate in dotarea institutiilor de stat nu pot dovedi contributia unui salariat catre un fond de pensii facultative si plata sumei respective. Reprezentantul Allianz a explicat ca rezolvarea acestei situatii cere investitii, care sunt greu de demarat pentru institutiile de stat.

“Mai mult, ne confruntam in piata cu o rezistenta din partea angajatorilor institutii de stat care au o atitudine diferita de companiile private”, ne-a declarat Andanut.

De asemenea, angajatorii stiu putine despre pensiile facultative, in opinia directorului general al BCR Asigurari de Viata, Florina Vizinteanu.