Numarul IMM-urilor care vor profita de integrare depinde de investitiile necesare standardelor de eficienta si concurenta din UE, afirma directorul pentru Romania al CHF International

Rata de desfiintare a intreprinderilor mici si mijlocii si a microintreprinderilor se va accelera in perioada premergatoare si dupa integrarea in Uniunea Europeana, a declarat, pentru Rompres, directorul pentru Romania al CHF International, William E. Seas III. "Din analiza evolutiei IMM-urilor din Cehia, Polonia si Ungaria, s-a constatat ca rata de desfiintare a IMM-urilor se va accelera atat in perioada premergatoare, dar si dupa integrare", a aratat William Seas.

Acesta a precizat ca, in acelasi timp, exista un potential de dezvoltare al IMM-urilor in aceasta perioada, deoarece exista si multe programe de finantare pentru acestea, insa numarul IMM-urilor care vor profita de integrare pentru a-si dezvolta afacerile depinde de modul in care acestea vor dezvolta programe de investitii si analiza pentru a respecta standardele de eficienta si concurenta din UE. "In masura in care IMM-urile vor putea sa-si adapteze activitatea schimbarilor care se vor petrece atat in momentul pre-aderarii si dupa, intreg sectorul bancar si organizatiile care ofera sprijin financiar vor trebui sa-si faca o analiza serioasa asupra efectelor pe care integrarea le va produce in procesul de finantare", a spus Seas.

Directorul CHF International Romania considera ca pentru a fi pregatite, miile de IMM-uri care nu vor putea accesa sume din sectorul bancar pot apela la organizatii ca CHF, deoarece multe sectoare in care activeaza IMM-urile nu vor beneficia de sprijinul bancilor. "Multi patroni de IMM-uri realizeaza ca integrarea va aduce noi standarde, competitie si noi cerinte, dar in acelasi timp vad noi oportunitati odata cu accesul la o piata mai larga, iar noi suntem pregatiti sa-i sprijinim atat financiar dar si prin consultanta", a explicat William Seas. Potrivit acestuia, intreprinderile mici si mijlocii trebuie sa profite de cei aproximativ doi ani pana la integrare pentru a se pregati sa faca acele investitii necesare unei conformari mai usoare standardelor europene acum, inainte de integrare.

CHF deruleaza in prezent un program care vizeaza imbunatatirea cadrului legislativ si a reglementarilor pentru IMM-uri pentru a imbunatati accesibilitatea programelor de finantare pentru IMM-uri si pentru a reduce procedurile administrative complicate si costisitoare.

CHF International este unul dintre cei mai importanti furnizori de finantare pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (IMM) si microintreprinderi din Romania. Compania acorda credite firmelor private, asociatiilor familiale, persoanelor fizice autorizate, precum si asociatiilor de proprietari si persoanelor fizice. Cu finantare de la Agentia de Dezvoltare Internationala a SUA (USAID), CHF International Romania coordoneaza un program pe cinci ani, avand o finantare de 13,3 milioane de dolari pentru dezvoltarea microintreprinderilor si a intreprinderilor mici si mijlocii. Partenerii de program ai CHF International Romania sunt Shorebank Advisory Services, Booz Allen Hamilton si Citizens Development Corps.

In parteneriat cu Guvernul Romaniei si cu fonduri de la Banca Mondiala, CHF implementeaza, totodata, doua programe de sapte ani pentru a asigura capital firmelor in curs de dezvoltare si a incuraja initiativa privata si crearea de locuri de munca in zonele rurale si miniere neacoperite de servicii financiare din Romania.CHF International Romania este reprezentanta nationala a CHF International, organizatie americana privata, non-profit, de dezvoltare internationala cu proiecte in intreaga lume.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.