Cotidianul, impreuna cu SSIF Intercapital Invest, a alcatuit o lista a actiunilor cu potential de crestere in viitorul apropiat.

Vara este o perioada prielnica achizitiilor, cotatiile actiunilor devenind tentante pentru investitori. Daca ne amintim evolutia bursei de anul trecut, aceasta a avut o revenire puternica incepind cu luna iulie - in mod similar s-a intimplat si in 2005, cind piata a avut de aceasta data o revenire incepind din luna iunie. „Din punctul de vedere al psihologiei investitorilor, vara este perceputa dintr-o perspectiva favorabila, propice acumularii de actiuni. De asemenea, integrarea Romaniei in Uniunea Europeana a determinat intrarea unor fluxuri de capital strain in economia romaneasca si pe bursa“, declara Gabriel Aldea, broker la SSIF Intercapital Invest.

Recomandarile SSIF Intercapital Invest se indreapta in special catre actiunile lichide, care in prima parte a anului au avut o evolutie mai putin spectaculoasa ori pentru care exista premise ale dezvoltarii afacerilor sau cresterii profitabilitatii in urmatoarea perioada. Pentru actiunile mai putin lichide se recomanda detineri de pina in 5.000-10.000 de lei/simbol.

Prima actiune recomandata la cumparare este SIF Oltenia. Cotatia actuala este sub nivelul de la inceputul anului. De asemenea, activul net al companiei (calculat dupa metodologia CNVM) a crescut in aceasta perioada, iar valoarea reala a activului net (prin includerea valorii reale a BCR) ar permite o apreciere a cursului cu pina la 40% fata de pretul din momentul actual. Urmeaza SIF Moldova, unde si aici cotatia actuala este sub nivelul de la inceputul anului, iar valoarea reala a activului net (prin includerea valorii reale a BCR) ar permite o apreciere a cursului tot cu pina la 40% fata de pretul din momentul prezent.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.