Creditele neperformante sunt la un nivel acceptabil si, de aceea, nu exista motive pentru restrictionarea creditelor de consum sau ipotecare.

Afirmatia apartine presedintelui Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea.

"Comunitatea bancara nu are motive de ingrijorare legate de creditul de consum si cel ipotecar in zona populatiei. De aceea nu cred ca ar trebui luate masuri pentru reducerea creditului", a spus Ghetea. El a subliniat ca, in ceea ce priveste creditul imobiliar, gradul de performanta este deosebit de ridicat."Noi nu avem nici un credit ipotecar neperformant. Cei care acceseaza credite ipotecare sunt foarte constienti de obligatiile pe care le au, iar imobilul pe care acestia il achizitioneaza constituie o garantie suficienta pentru orice banca", a precizat Ghetea, care este si prim-vicepresedintele Alpha Bank Romania.

"Reducerea creditelor va duce la somaj"

Acesta a precizat ca a discutat cu Fondul Monetar International despre restrictionarea acestor tipuri de credite.

"Am explicat Fondului ca, urmarind cu ardoare reducerea deficitului de cont curent, prin reducerea importurilor si implicit prin limitarea creditului de consum, se va ajunge la dezechilibrarea altor indicatori", a mai spus Ghetea.Ghetea sustine ca reducerea creditului de consum in ideea diminuarii importurilor va duce la reducerea vanzarilor de produse fabricate in Romania si chiar la somaj.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.