In saptamana recent incheiata, cei mai importanti doi indici ai bursei au inregistrat evolutii puternic pozitive, atingand noi maxime istorice. Indicele BET a crescut cu 2,1% iar BET-FI s-a apreciat cu 11%. Maximul istoric consemnat la nivelul BET a fost de 9.213,33 puncte, crestere de 14,5% in 2007. BET-FI a atins si el un nou maxim istoric, de 80.742,76 puncte, apreciere de 28% anul acesta.

Volumele de tranzactionare inregistrate in saptamana recent incheiata sunt la un nivel dublu comparativ cu perioada precedenta. Zilnic, in medie, s-au transferat actiuni in valoare de 65,45 mil.
RON.

Peste 70% din tranzactii s-au realizat pe segmentul SIF.
Luni, 18 iunie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis o decizie potrivit careia societatile de administrare a investitiilor (SAI) nu actioneaza in mod concertat cu fondurile de investitii pe care le administreaza. De altfel, aceasta este stirea care a influentat in principal dinamica SIF-urilor.

SNP Petrom a anuntat ca va investi 500 mil. EUR pentru construirea unei centrale electrice pe gaze, ce va fi construita in cadrul perimetrului rafinariei Petrobrazi si va fi alimentata cu gaze naturale prin intermediul unei conducte apartinand Transgaz. Centrala va fi functionala de la finele lui 2010 si va avea o capacitate de circa 860 MW.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.