Leul s-a apreciat, vineri, fata de euro cu circa 1%, depasind evolutia valutelor din celelalte state emergente, si a atins cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani si jumatate, pe fondul semnalelor primite de la banca centrala privind lipsa unor planuri de interventie in piata, relateaza Mediafax.

In deschiderea sedintei de vineri, moneda nationala s-a aprecia cu 0,9%, cursul fiind de 3,17 lei/euro, dupa ce guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat pentru agentia MNSI ca institutia nu intentioneaza sa intervina pe piata valutara, decat in cazul in care ar fi "foarte ingrijorata", transmite Reuters, citata de Mediafax.

"Comentariile vor fi reconfortante pentru speculanti, intrucat recent au existat zvonuri privind o posibila interventie a bancii centrale, avand in vedere ca rata de schimb continua sa atinga noi minime", a spun un dealer de la Londra.

Leul, cel mai performat

Analistii noteaza ca leul este una dintre cele mai performate valute din statele emergente din acest an, dupa ce s-a apreciat cu peste 6% fata de euro, dupa
intrarea puternica a investitorilor straini, pe fondul aderarii la UE. Investitorii sunt atrasi in special de ratele inalte ale dobanzii pe termen scurt.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.