Ordonanta privind Fondul Proprietatea are avizele de la Justitie si AVAS, va primi vineri aviz de la CNVM, iar saptamana viitoare va fi discutata in sedinta de Guvern de miercuri, platile catre persoanele care solicita sume de pana la cinci miliarde lei urmand sa fie facute incepand cu 1 octombrie.

"Actul normativ poate intra in sedinta pregatitoare de Guvern de luni pentru a fi aprobata in sedinta saptamanala de miercuri", a declarat, citat de NewsIn, ministrul finantelor, Varujan Vosganian.

In ultimele doua saptamani, ministrul finantelor a anuntat ca ordonanta privind Fondul Proprietatea "va intra in Guvern saptamana viitoare". Dupa declaratiile repetate ale ministrului, premierul Tariceanu a declarat la ultima sedinta de Guvern ca Vosganian nu a prezentat forma finala a actului normativ, dar a cerut sprijinul parlamentului pentru acest proiect pentru ca "statul roman risca sute de procese cu fostii proprietari".

Ordonanta a fost elaborata in ianuarie, de Ministerul Finantelor, fiind de atunci in dezbatere publica. Dupa preluarea mandatului la Finante, Vosganian anunta ca doreste sa obtina consensul partidelor parlamentare asupra acestui proiect. PSD a afirmat in mai multe randuri, atat prin vocea presedintelui Mircea Geoana, cat si a altor lideri, ca dezaproba mecanismul de despagubire creat prin acest fond.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.