"Actul normativ poate intra in sedinta pregatitoare de Guvern de luni pentru a fi aprobata in sedinta saptamanala de miercuri", a declarat, citat de NewsIn, ministrul finantelor, Varujan Vosganian.

In ultimele doua saptamani, ministrul finantelor a anuntat ca ordonanta privind Fondul Proprietatea "va intra in Guvern saptamana viitoare". Dupa declaratiile repetate ale ministrului, premierul Tariceanu a declarat la ultima sedinta de Guvern ca Vosganian nu a prezentat forma finala a actului normativ, dar a cerut sprijinul parlamentului pentru acest proiect pentru ca "statul roman risca sute de procese cu fostii proprietari".

Ordonanta a fost elaborata in ianuarie, de Ministerul Finantelor, fiind de atunci in dezbatere publica. Dupa preluarea mandatului la Finante, Vosganian anunta ca doreste sa obtina consensul partidelor parlamentare asupra acestui proiect. PSD a afirmat in mai multe randuri, atat prin vocea presedintelui Mircea Geoana, cat si a altor lideri, ca dezaproba mecanismul de despagubire creat prin acest fond.