Cresterile au continuat la bursa si in sedinta de miercuri. Marele absent al zilei a fost insa lichiditatea. Valoarea tranzactiilor abia daca a depasit 12,8 milioane de euro, din care 8,7 milioane de euro pe piata principala si 4,1 milioane de euro pe Rasdaq.

Emitentii cei mai lichizi au apartinut sectorului petrolier, bancar si SIF-urilor. Pe primul loc in acest top s-a situat Petrom Bucuresti, cu o valoare totala a tranzactiilor de 3,6 milioane euro.

Toti cei patru indici ai pietei s-au apreciat ieri, cel mai mult crescand BET-FI si BET-C, in vreme ce aprecierea cea mai modesta a avut-o ROTX (±0,52%). Indicii au consemnat noi maxime istorice, fapt care confirma ramanerea pe trend ascendent si ofera motive pentru ca investitorii sa ramana optimisti pe termen scurt.

Faptul ca lichiditatea a mai scazut arata ca investitorii mari de tipul companiilor de asigurari sau fondurilor straine de investitii nu mai sunt atat de prezenti in piata, cum erau la finalul saptamanii trecute si inceputul acesteia. Bursa este influentata acum mai mult de catre actiunile investitorilor autohtoni, dar daca cresterile vor continua probabil ca si investitorii mari vor redeveni interesati de evolutia sa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.