Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte au decis infiintarea unei asociatii a bancilor pentru domeniul locativ.

Scopul il reprezinta promovarea si dezvoltarea economisirii-creditarii in sistem colectiv printr-o singura voce.

Cei doi fondatori ai asociatiei sunt convinsi ca numarul membrilor va creste in curand.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) si HVB Banca pentru Locuinte (HVB BpL) au decis infiintarea Asociatiei Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania (ABDLR)
in scopul promovarii si dezvoltarii economisirii-creditarii in sistem colectiv pentru domeniul locativ, dar si pentru acordarea de consultanta si consiliere persoanelor interesate de acest sistem in Romania.

Fondatorii sunt increzatori

Asociatia este reprezentata de un presedinte si respectiv un vicepresedinte, fiecare ales pentru un mandat de un an, prin rotatie, dintre membrii asociatiei. Primul presedinte al ABDLR este Ionut Costea, CEO Raiffeisen Banca pentru Locuinte, iar vicepresedinte - Petre Tulin, presedintele HVB Banca pentru Locuinte.

"Prin infiintarea Asociatiei Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania, incercam sa promovam interesele bancilor pentru locuinte printr-o singura voce", a declarat Ionut Costea. Acesta spune ca este inca nevoie de un efort sustinut pentru dezvoltarea sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ in Romania. In plus, Costea precizeaza ca experienta altor tari arata ca o astfel de asociatie are o contributie mult mai eficienta in activitatea de promovare decat daca acest lucru ar fi facut de fiecare institutie in parte.

"Infiintarea Asociatiei bancilor pentru locuinte a fost necesara datorita particularitatilor pe care bancile noastre le detin fata de bancile universale", motiveaza la randul sau Petre Tulin infiintarea acestei asociatii. Acesta este convins ca, desi in acest moment asociatia reuneste doar doua entitati, cat de curand numarul membrilor va creste, marind forta si prestigiul noii organizatii.

In tarile europene aceste produse au fost foarte bine primite. Pana in prezent au fost incheiate 45 milioane de contracte de economisire-creditare, dintre care sase milioane numai anul trecut. Atat Raiffeisen Banca pentru Locuinte SA, cat si HVB Banca pentru Locuinte SA sunt membre ale Federatiei Europene a Bancilor de Economisire-Creditare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.