Unde se mai pot asigura managerii romani? "AOAR sustine sistemul de asigurari, pentru ca acesta trebuie impus cu pumnul, chiar daca legea 441/2006 a fost data in dispretul mediului de afaceri. Aceasta lege este mult prea proasta si va fi greu de pus in aplicare. Daca legea este incalcata de toata lumea inseamna mai mult ca sigur ca nu este o lege buna", a declarat Parvan.

Societatile de asigurari stabilesc nivelul pentru polita de asigurare profesionala raportandu-se la anumite evenimente posibile, ce pot aparea in conformitate cu legea 441/2006, a aratat presedintele Confederatiei Nationale a Patronatului Roman, Dan George Stroescu. "In functie de societatea de asigurari, acestea se pot ridica la peste 20 de evenimente deosebite, lucru care demonstreaza ca nu se aplica o practica unitara si relativ corecta", a spus Stroescu.

In practica, societatile de asigurari pot facilita alegerea managerilor, oferind posibilitatea ca acestia sa se asigure pentru un singur eveniment. In acest caz, un manager actionat in judecata pentru un eveniment pentru care nu este asigurat va plati din propriul buzunar eventualele daune. "Tot din venitul propriu platesti daca ai gresit fata de actionari", a precizat Stroescu.