Obligatiunile de stat vindute in luna mai au avut un randament mediu de 7,15% pe an.
Dobinda oferita de obligatiunile de stat pe trei ani vindute de trezorerie in luna mai 2007 a fost de 7,15% pe an, asta dupa ce la licitatia organizata in ianuarie, statul a vindut obligatiuni la un randament mediu de 6,61% pe an. Daca am compara primul randament cu dobinda de la depozitele bancare, constatam ca titlurile de stat garanteaza, in medie, aproape aceleasi randamente.

Avantajele investitiei in titluri de stat sint multiple. Pe de-o parte, e vorba despre dobinda oferita, care va ramine la acest nivel in urmatorii trei ani. Pe de alta parte, titlurile de stat reprezinta unul dintre cele mai sigure plasamente si cea mai solvabila garantie. Orice banca accepta garantarea unui imprumut cu titluri de stat. Dezavantajul este dat in schimb de suma investita. De regula, limita minima impusa de banci in privinta investitiei este de circa 30.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.