Comisia de negociere pentru atragerea investitorilor la constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 ale Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavoda (CNE) va solicita depunerea ofertelor angajante pana la 10 august, urmand ca analiza documentelor si selectia investitorilor sa aiba loc pana la 29 octombrie.
Guvernul va aproba strategia pentru selectia investitorilor pana la 2 iulie, iar comisia de negociere va fi infiintata pana la 15 iulie, potrivit unui calendar al proiectului stabilit de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), transmite Mediafax. Firmele care vor fi selectate sa realizeze cele doua reactoare vor participa cu aport in numerar la capitalul social al companiei de proiect in valoare de 30%, iar aceasta va atrage, apoi, fonduri in nume propriu, sustinute partial cu garantii de tip corporatist, fara sa fie nevoie de implicarea financiara a bugetului de stat, se arata in nota de fundamentare a unui proiect de Hotarare de Guvern elaborat de MEF. Necesarul de investitii pentru constructia unitatilor de producere a electricitatii se ridica la 2,2 miliarde de euro.

Compania de proiect va fi inregistrata pana la 31 martie 2008 si va functiona ca producator independent de energie. Societatea Nationala Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei de la Cernavoda, va contribui la capitalul viitoarei firme cu activele existente, evaluate la 250 de milioane de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.