Patru noi jucatori, pregatiti pentru hora pensiilor private Cele patru societati autorizate marti de consiliul arbitrului pensiilor private sunt BCR Administrare Fond de Pensii SA, Prima Pensie Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA si Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.

Interamerican Romania a primit astãzi autorizaþia de funcþionare a companiei SC Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA. Noua companie va opera atat pe pilonul al III-lea, cat ºi pe pilonul al II-lea de pensii si va fi condusa de Frans van der Ent, CEO Interamerican Group in Romania.

Interamerican Pensii va avea un capital social de 5,5 milioane Euro ºi iºi va concentra toate eforturile pentru atingerea obiectivelor pe care ºi le-a propus pentru cel de-al doilea pilon. Noua companie deþine un sediu nou ºi va avea, la sfãrºitul lunii iulie, aproximativ 60 de angajaþi dedicaþi companiei de pensii.

"Anul 2007 este unul decisiv pentru reforma pensiilor in Romania. Prin aceasta prima autorizare, Interamerican si-a asigurat un rol activ si pe piata pensiilor private, asa cum si-a asumat acest rol si pentru piata de asigurari de sanatate private", a declarat Frans van der Ent.