Nu exista indoiala ca posibilitatile de a-si achizitiona o casa abunda pentru cei cu un venit ridicat. In opinia Monicai Marin, Partner Manager in cadrul EuroMetropola, s-ar putea spune chiar ca "Bancile stimuleaza puterea de cumparare a romanilor, intrecandu-se intre ele prin oferte tot mai avantajoase".

"Romanii nu ezita sa se indatoreze pentru 10-20 de ani la banci, daca aceasta le poate oferi sansa de a-si cumpara locuinta mult visata", adauga reprezentanta EuroMetropola.

Astfel, pentru cei al caror salariu lunar se ridica la 2000 de euro, obtinerea unui credit pentru suma de 150.000 de euro este un obiectiv usor realizabil. In acest context, arata Monica Marin, "Locuintele al caror pret se incadreaza intre 120.000 euro si 200.000 euro sunt cele mai tranzactionate proprietati din piata pe segmentul rezidential upper-middle-class". "Bancile au devenit din ce in ce mai deschise in ceea ce priveste acordarea creditelor si cu siguranta cei cu un venit de cca 2000 euro/luna pot beneficia de aceste facilitati", ne-a declarat Ana Ionita, Senior Consultant EuroMetropola.

Posibilitati exista insa si pentru cei cu un venit mai redus - "In acest moment, clientii cu buget cuprins in lower-middle-class pot opta pentru proiecte noi cu facilitati moderne, localizate in zone bune (adiacent Dacia, Unirii, adiacent Pietei Victoriei, Baneasa, Poligrafiei, Bucurestii Noi, Pajura), care vor suferi o dezvoltare exploziva in urmatorul an", a subliniat Ana Ionita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.