Overdraftul este o optiune pentru salariatii care au nevoie de bani repede. Dobinda nu scade insa sub 15%.

Pentru situatii in care aveti nevoie de bani intr-un timp relativ scurt, descoperitul de cont poate fi o solutie. Daca aveti minimum trei luni ca angajat intr-un anumit loc de munca si daca posedati un card de debit, va puteti gindi la un overdraft. Timpul de aprobare a solicitarii este foarte redus (maximum doua zile), dar costurile sint pe masura.

O Dobinda Anuala Efectiva calculata pentru cele mai avantajoase cinci astfel de finantari nu scade sub 25%.

Totusi, daca optati pentru un overdraft, trebuie sa stiti ca aveti nevoie de un contract incheiat intre banca si angajator, prin care acesta din urma se obliga sa vireze salariul angajatului pe un anume card. Altfel spus, optiunea descoperitului de cont se poate face doar pe cardul de debit pe care primiti salariul. In al doilea rind, trebuie sa aveti minimum trei luni, in unele cazuri chiar sase luni, ca angajat la un anumit loc de munca. In al treilea rind, valoarea creditelor pe care le mai aveti la alte banci, plus rata la overdraft, nu trebuie sa depaseasca 40% din veniturile lunare. Actele necesare se reduc la adeverinta de salariat si copie dupa prima si ultima fila ale cartii de munca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.