BRD - Groupe Société Générale a cistigat vineri aproape doua miliarde de lei (aproximativ 600 de milioane de euro) la valoarea de piata, dupa ce actiunile bancii au inregistrat cea mai spectaculoasa variatie a pretului din ultimul an, urcind cu aproape 12%, pe un rulaj de sase milioane de euro. Cresterea BRD a determinat un nou maxim istoric pentru indicele general al bursei.

"Mai mult ca sigur, tinind cont de volumele tranzactionate, este vorba de un investitor institutional. Evolutia nu este chiar o surpriza, pentru ca titlurile BRD au mai avut perioade lungi de acalmie, urmate de variatii spectaculoase, de 7-8%", a declarat agentiei MEDIAFAX presedintele KTD Invest, Iulian Panait.

Cotatia a inchis sedinta pe maximul zilei, de 26,1 lei pe actiune, fata de 23,3 lei in ziua sedinta de joi, pe un volum de 781.500 de titluri, de aproape zece ori peste nivelul din ziua precedenta. Pachetul tranzactionat reprezinta circa 0,11% din capitalul social al BRD, iar valoarea tranzactiilor s-a ridicat la 19,5 milioane de lei.

"Este adevarat ca a fost o crestere putin cam brusca, insa emitentul era oricum pe un trend ascendent in ultima perioada. Cel mai probabil, cumparatorul este un investitor institutional nou, care a dorit cu orice pret sa intre in actionariat, si la asemenea volume este greu sa nu misti piata. E posibil sa asistam la corectii in sedinta urmatoare, dar depinde daca investitorul de astazi a terminat de cumparat", a declarat directorul general al Intercapital Invest, Razvan Pasol.