Tendinta pietei in saptamana care a trecut a fost usor descendenta. Catre final preturile au scazut destul de accelerat pentru unii emitenti (in special SIF-uri), ca urmare a contagiunii negative cu pietele bursiere din jur (care la randul lor au afisat scaderi importante in perioada respectiva).
Ulterior insa, cotatiile au revenit energic, recuperand cea mai mare parte a scaderilor. Indicii pietei au crescut usor, BET cu circa 1% iar BET-FI cu aproximativ 0,6%. Miscarile pozitive au apartinut insa mai degraba punctual unor companii-lider
(caracterizate astfel pentru ponderile mai ridicate in indice), in vreme ce majoritatea celorlalte (cu ponderi mai reduse in indice) au stagnat sau au scazut usor.

Conjunctura de piata ramane una dificila, fara trenduri clare. sedintele de crestere alterneaza cu cele de scadere, astfel ca pe ansamblu miscarea cumulata a preturilor nu este semnificativa. Lichiditatea se situeaza in scadere in aceasta luna si nu prea exista motive serioase pentru a ne astepta ca ea sa creasca in saptamanile urmatoare. Cat priveste tendinta viitoare (pe termen mediu) a preturilor, pentru cele mai urmarite
actiuni de la BVB, probabil ca vom avea mai multe semnale clare in cursul urmatoarelor zile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.