Din lipsa de specialisti, casele de avocatura au inceput sa respinga anumite oferte

Piata avocaturii de afaceri creste exponential, de la an la an, iar cererea de asistenta juridica pentru diversele tranzactii atinge cote nebanuite. Fenomenul a determinat o suprasolicitare a avocatilor bine pregatiti, care sunt tot mai greu de gasit.

Casele de avocatura specializate in business si asistenta juridica pentru companii au inregistrat performante financiare la care nu se asteptau, apreciind ca piata de profil creste cu cel putin 30% pe an. Pentru anul 2007 se estimeaza ca piata romaneasca a avocaturii de afaceri ar putea sari pragul de 100 milioane de euro. insa, in aceste conditii, nivelul cererii pentru astfel de servicii a inceput sa depaseasca posibilitatile personalului deja existent, iar avocatii buni, cu experienta internationala in asistenta afacerilor, sunt practic imposibil de gasit. Semnalul de alarma a fost dat in ultimele luni, cand marile case de avocatura au fost nevoite sa respinga ofertele venite din partea unor clienti de mai mica anvergura.

"Pana in prezent, am respins aproape o treime din cererile de asistenta a tranzactiilor, din lipsa de avocati", ne-a declarat Dan Badea, seful biroului deschis la Bucuresti de Clifford Chance - una dintre cele mai mari case de avocatura din lume. El precizeaza ca potentialii clienti sunt, de regula, redirectionati catre alte case de avocatura, uneori chiar spre competitorii directi, pentru ca "e mai importanta satisfacerea beneficiarilor decat rezultatele financiare imediate". Oricum, remarca Badea, "presiunea cererii e din ce in ce mai mare, pentru ca piata creste vertical, in timp ce formarea de avocati e mult mai lenta".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.