In loc de actiuni la Fondul Proprietatea, fostii proprietari de imobile nationalizate ar putea primi despagubiri in bani, in ultimul trimestru al acestui an, valoarea estimata fiind de 10-20 milioane euro, a anuntat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
Oficialul a aratat ca proiectul de ordonanta privind despagubirile in bani, care urmeaza sa fie discutat cu grupurile parlamentare si prezentat ulterior Guvernului, prevede un nivel maxim al despagubirilor in bani de 500.000 de lei, platibili in transe anuale de cel mult 100.000 de lei.

Potrivit proiectului de act normativ, optiunea este exclusa in cazul titlurilor de peste 500.000 lei emise pentru mai multi mostenitori. Documentul introduce termenul de titluri de plata, adica certificate emise de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) ce incorporeaza drepturile persoanei despagubite de a primi in numerar timp de cinci ani o suma maxima de 100.000 de lei platibili in transe anuale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.