Posta Romana are dreptul de a majora tarifele pentru produsele incluse in serviciul universal cu 100%, pana in noiembrie 2008, a declarat directorul operational al Postei Romane, Mihai Cristian Buciu.

Oficialii companiei estimeaza ca vor fi cel putin
3-4 trepte in care se va opera aceasta majorare. Posta Romana a anuntat marti ca pana la sfarsitul acestui an, tarifele pentru produsele incluse in acest serviciu se vor majora cel putin o data. "Cresterea va fi anuntata cu 30 de zile inainte, iar intr-o prima treapta, preturile s-ar putea majora ca un exemplu de la 0,5 lei la 0,6 lei, dar nimic nu e inca sigur", a declarat Mihai Cristian Buciu.

In cadrul serviciului universal sunt incluse colectarea, sortarea, transportul si livrarea trimiterilor postale interne si internationale, in greutate de pana la 2 kg; colectarea, sortarea, transportul si livrarea coletelor postale interne si internationale, in greutate de pana la 10 kg; distribuirea coletelor postale in greutate de pana la 20 kg, expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia; serviciul de trimitere recomandata; serviciul de trimitere cu valoare declarata.

Posta Romana si-a propus, pentru anul acesta, implementarea incasarii electronice a contravalorii facturilor la utilitati, telefonie si taxe prin intermediul POS-urilor, in oficii postale din mediul rural si din mediul urban. In proiectele companiei pentru 2007 mai intra si implementarea serviciilor de posta hibrida in toata tara, unde informatia circula in format electronic pe un segment si in format clasic, pe alt segment, prin infiintarea a noua centre in orase resedinta de judet. Serviciile sunt dedicate marilor emitenti de corespondenta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.