Pentru cei cu venituri mari, garantia poate fi de numai 80% din credit.
O data cu aplicarea noilor norme de creditare, BCR vine cu o premiera pe piata bancara din Romania. Institutia de credit reduce gradul de acoperire cu garantii ale creditului imobiliar de la 133% la un minimum de 80%. Altfel spus, pentru o anumita categorie de populatie, garantia depusa pentru obtinerea creditului poate fi mai mica decit imprumutul in sine. BCR este prima banca din Romania care scade nivelul de acoperire cu garantii sub 100%.

Pina acum, doar BRD a mai operat o modificare in acest sens, reducind valoarea garantiilor la 120% din credit. Toate celelalte banci uti-lizeaza, conform vechilor norme BNR, un grad de acoperire de 133%. "Nu o sa oferim o acoperire de 80% oricui. Cu un salariu de 500 de lei nu te poti gindi la asa ceva. Vorbim aici de oameni cu venituri consistente", spune Corneliu Cojocaru, purtatorul de cuvint al BCR. Pentru creditele de consum, de cele mai multe ori semnificativ mai mici decit cele imobiliare, banca practica un grad de acoperire care oscileaza intre 0 (fara garantii) si 100% (garantii care acopera integral valoarea creditului).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.