Proiectul Legii Investitiilor va fi publicat pentru dezbatere publica, in cel mult o luna, pe pagina de Internet a Ministerului Economiei si Finantelor, urmand sa fie discutat in Parlament in toamna, a declarat ministrul de resort, Varujan Vosganian.

"Sper ca in cel mult o luna sa intre pe site-ul ministerului, sa il discutam pe timpul verii, si sa intre in Parlament in toamna. In acest proiect se poate regasi si activitatea de outsourcing", a spus Vosganian, la un seminar organizat de Ziarul Financiar pe tema outsourcing-ului. Proiectul Legii investitiilor a fost initiat de Guvern inca din anul 2005. Prima si ultima forma a legii a fost prezentata la jumatatea anului trecut, dar, ulterior, Guvernul a decis modificarea proiectului.

Guvernul a aprobat, in luna martie a acestui an, un memorandum privind infiintarea unei comisii interministeriale, care avea ca atributie elaborarea proiectului in termen de 30 de zile. Comisia este condusa de Iuliu Winkler, secretarul de stat pentru Comert si IMM din cadrul Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale. Iuliu Winkler a declarat la sfarsitul lunii aprilie ca proiectul legii va fi prezentat Camerei Deputatilor si Senatului in toamna acestui an, in a doua sesiune parlamentara, intrucat elaborarea actului legislativ a fost blocata de restructurarea Guvernului, la inceputul lunii aprilie.

Secretarul de stat a precizat ca la inceputul lunii aprilie a fost amanata o intalnire a comisiei, in care proiectul Legii investitiilor putea ajunge la o forma finala, urmand sa fie lansat in dezbatere publica. El a mentionat ca proiectul este aproape finalizat, fiind necesara numai definirea sursei de finantare pentru acordarea unor facilitati companiilor care vor realiza investitii de o valoare mare. Potrivit secretarului de stat pentru Comert si IMM, proiectul trebuie sa fie mentinut 30 de zile in dezbatere publica, perioada in care comisia va avea intalniri cu reprezentanti ai investitorilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.