Moneda nationala s-a depreciat ieri pana la 3,2721 lei/euro, de la 3,2606 lei/euro cat era marti, ca urmare a ordinelor de cumparare de valuta ale investitorilor straini cu plasamente in tarile din regiune, sustin analistii.

Unde va ajunge cursul leu/euro la finele anului? Euro era cotat in deschiderea sedintei valutare locale la 3,2650 lei, la un nivel similar cu cel de marti seara, dar dupa primele ore de tranzactionare euro a recuperat terenul pierdut in ultimele doua zile si s-a apreciat la 3,2730 lei.

Leul ar putea sa isi mentina tendinta de apreciere in lunile urmatoare, astfel incat la finalul anului cursul valutar sa fie de 3,15-3,20 lei/euro, daca economia isi mentine traiectoria actuala iar deficitul bugetar este tinut in frau, a declarat, citat de NewsIn, analistul Eugen Radulescu.

"Vine ziua in care mergand cu frana pusa, cum suntem noi in prezent, masina sa nu mai porneasca. Acest moment nu este pentru 2007 sau 2008, dar din 2009 ne putem pune aceasta problema ", a mai spus fostul presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), Eugen Radulescu. El a aratat ca unele institutii publice genereaza birocratie si pun piedica dezvoltarii economiei.

In schimb, leul ar putea sa isi schimbe tendinta actuala de apreciere fata de euro, astfel incat spre finalul anului sa piarda teren in fata monedei europene pana la 3,40-3,45 lei/euro, ca urmare a unei probleme majore ce ar putea sa apara in una din tarile emergente, a declarat, citat de NewsIn, Dragos Cabat.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.