BRD a scazut limita pentru gradul de acoperire a ipotecii, de la 133 la 120%, in timp ce Alpha Bank si Volksbank au decis sa o mentina la 133%.
Relaxarea creditului nu confera si un acces mai facil la creditele cu garantii in cazul a doua dintre cele trei banci care au primit avizul Bancii Nationale pentru a acorda finantari potrivit noilor norme. Doar BRD a ales sa diminueze gradul de acoperire a ipotecii pentru creditele imobiliare cu 13 procente.

BNR impunea, conform vechilor norme, ca garantia sa acopere 133% din valoarea creditului, insa a doua banca din Romania a diminuat-o pina la 120% dupa aplicarea normelor relaxate. "Diminuarea gradului de acoperire nu va afecta in nici un fel dobinda sau alte costuri ale creditarii", ne-au spus reprezentantii BRD. In acelasi timp, si Volksbank, si Alpha Bank au ramas pe vechea valoare de 133%. "Nu am operat nici o modificare in ceea ce priveste gradul de acoperire a ipotecii. Am modificat dupa cum se stie doar pragul de indatorare", spun cei de la Volksbank.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.