Numai in primele cinci luni, actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au inregistrat o crestere medie de 17,6%

Numai in primele cinci luni, actiunile listate la Bursa ...
Din cauza scaderii cursului de schimb, investitiile in valuta au adus pierderi in primele cinci luni

Investitorii care au ales, la inceputul anului, sa isi plaseze banii in active imobiliare au obtinut, in primele cinci luni, cele mai mari castiguri. Asta pentru ca preturile apartamentelor s-au apreciat, in medie, cu 25%, iar pretul terenurilor a crescut cu 20%. Dar nici investitiile pe piata de capital nu s-au lasat mai prejos.

Dupa ce in ultimii ani, preturile locuintelor au crescut intr-un ritm alert, 2007 a adus noi aprecieri ale activelor imobiliare. Emil Giurgiu, presedintele Camerei de Comert Imobiliar din Romania, a declarat pentru Adevarul ca, in cazul apartamentelor, preturile au crescut in perioada ianuarie - mai cu 25%. "in anumite zone din Capitala, cum ar fi cele din Centrul Civic, unele apartamente s-au scumpit chiar si cu 35% - 40%", adauga Emil Giurgiu. Totodata, in cazul terenurilor, cresterea medie a fost de circa 15% - 20%. "Aceste scumpiri au revenit terenurilor amplasate in zone cu vedere foarte buna, accesibilitate si alte facilitati. Preturile spatiilor pentru birouri au inregistrat o crestere medie de 25% - 30%, in timp ce spatiile pentru rezidenta - de 15% - 20%", explica Giurgiu.

Piata de capital continua sa aduca profituri ridicate

Numai in primele cinci luni, actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au inregistrat o crestere medie de 17,6%. Ceea ce sustine inca o data ca piata de capital s-a detasat de tensiunile politice. si segmentul societatilor de investitii financiare (SIF) a adus in perioada ianuarie - mai un castig de peste 13%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.