Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va incepe negocierile de vanzare a pachetului majoritar detinut la Electroputere Craiova cu Al Arrab Contracting Company Limited, din Regatul Arabiei Saudite, singura companie ramasa in procesul de privatizare, dupa evaluarea ofertelor.

Electroputere, preluata de o companie saudita "Urmatorul pas in cadrul procesului de privatizare desfasurat dupa metoda negocierii pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile il reprezinta negocierea clauzelor contractuale", se arata intr-un comunicat al institutiei.

AVAS a scos la vanzare 62,82% din capitalul social al Electroputere Craiova, pe 20 februarie 2007. La termenul limita de depunere a ofertelor, cinci companii si-au exprimat interesul pentru privatizarea Electroputere Craiova: A5 Invest SRL Caransebes, Grup Feroviar Roman SA, Vienna International Holding SRL, Al Arrab Contracting Holding SRL, Peeker Atomic Energy System INC Lakewood Colorado.

Dupa analiza documentelor de participare, in procesul de privatizare au ramas trei ofertanti: A5 Invest Caransebes, Grup Feroviar Roman si Al Arrab Companz Ltd. Comisia de negociere a hotarat eliminarea celorlalti doi ofertanti pentru ca documentele de participare depuse de acestia nu au indeplinit conditiile prevazute prin dosarul de prezentare si de legislatia in vigoare din domeniul privatizarii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.