Electroputere, preluata de o companie saudita "Urmatorul pas in cadrul procesului de privatizare desfasurat dupa metoda negocierii pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile il reprezinta negocierea clauzelor contractuale", se arata intr-un comunicat al institutiei.

AVAS a scos la vanzare 62,82% din capitalul social al Electroputere Craiova, pe 20 februarie 2007. La termenul limita de depunere a ofertelor, cinci companii si-au exprimat interesul pentru privatizarea Electroputere Craiova: A5 Invest SRL Caransebes, Grup Feroviar Roman SA, Vienna International Holding SRL, Al Arrab Contracting Holding SRL, Peeker Atomic Energy System INC Lakewood Colorado.

Dupa analiza documentelor de participare, in procesul de privatizare au ramas trei ofertanti: A5 Invest Caransebes, Grup Feroviar Roman si Al Arrab Companz Ltd. Comisia de negociere a hotarat eliminarea celorlalti doi ofertanti pentru ca documentele de participare depuse de acestia nu au indeplinit conditiile prevazute prin dosarul de prezentare si de legislatia in vigoare din domeniul privatizarii.