Intreprinderile mici si mijlocii pot obtine finantari publice de pana la 65 pentru o perioada de trei ani, pentru obtinerea etichetei ecologice, se arata intr-un comunicat remis de Camera de Comert si Industrie Bucuresti

Eticheta ecologica se acorda in baza unui set de criterii care analizeaza impactul produsului sau al serviciului asupra mediului pe tot parcursul ciclului sau de viata.

Obtinerea etichetei ecologice nu este obligatorie in statele membre UE, insa producatorii, distribuitorii si furnizorii de servicii sunt incurajati sa indeplineasca setul de criterii pentru obtinerea ei, in contextul preocuparilor sustinute ale UE pentru reducerea efectului de sera si a poluarii mediului ambiant. Cu toate ca existenta etichetei ecologice nu este o conditie pentru achizitiile publice, la nivelul UE se pune accent pe "achizitiile publice verzi", astfel ca sunt preferate produsele cu eticheta ecologica.

In Romania, tariful pentru procesarea cererii de acordare a etichetei ecologice este de 300 euro pentru produse si 100 euro pentru servicii, la care se adauga costurile de intocmire a dosarului si de testare si verificare a produselor in cadrul unor laboratoare acreditate.

In plus, se percepe un tarif anual de 0,15% din volumul anual al vanzarilor produsului ce a obtinut eticheta ecologica.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.