Comisia pentru Dialog Social din Ministerul Muncii a discutat, luni, proiectul de norme metodologice la legea 72/2007, privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor, proiect care urmeaza sa plece spre avizare catre ministerele implicate, anunta NewsIn.

Potrivit proiectului de act normativ, de stimulentul lunar beneficiaza firmele care angajeaza elevi si studenti in perioada de vacanta, prevazuta de lege, cu un contract individual de munca pe durata determinata sau cu un contract de munca temporara numai daca durata misiunii de munca temporara este mai mica decat durata vacantei.

Stimulentul oferit va fi de jumatate din salariul minim brut pe tara, stabilit prin hotarare de guvern. Pentru anul 2007, salariul minim brut este de 390 de lei.

Angajatorii care incadreaza elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantei legale nu vor beneficia de ajutorul mentionat mai sus. De asemenea, nici cei care au avut raporturi de munca cu elevii si studentii respectivi in ultimele trei luni nu vor primi stimulentul. Perioada maxima de acordare a sumei lunare este de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic.