Fulvio Conti nu si-a mai anuntat prezenta la semnarea contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud, de azi

Desi astazi va avea loc vanzarea oficiala a companiei Electrica Muntenia Sud catre Enel, presedintele grupului italian, Fulvio Conti, nu va fi prezent la eveniment. Aceasta dupa ce guvernantii au gafat teribil, programand ceremonia pentru joia trecuta si amanand-o cu numai o ora inainte. in limbaj diplomatic, refuzul lui Conti de a mai veni in Romania spune multe.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat, vineri, ca semnarea contractului de privatizare a filialei Electrica va avea loc azi, la ora 13.00, la sediul guvernului. Evenimentul va fi urmat de declaratiile presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, ministrului economiei si finantelor, Varujan Vosganian, si ale directorului general executiv Enel Romania, Matteo Codazzi.

Astfel, la ceremonie nu si-a mai anuntat prezenta presedintele Enel, Fulvio Conti. Acesta are toate motivele sa fie suparat pe autoritatile romane, dupa ce saptamana trecuta a fost pus pe drumuri degeaba. AVAS, in portofoliul careia se afla Electrica, anuntase semnarea contractului pentru joia trecuta, dar a anulat evenimentul cu numai o ora inainte. Cineva a descoperit pe ultima suta de metri ca hotararea de guvern care aprobase privatizarea nu fusese si publicata in "Monitorul Oficial". in cele din urma, actul normativ a aparut in "Monitorul Oficial", insa joi seara, dupa ora 20.00. Conti, insotit de alti oficiali ai grupului italian, apucase sa vina in Bucuresti, asa ca a trebuit sa ia cale intoarsa dupa numai trei ore.

"in afaceri nu exista suparare"

Enel a oferit pentru 67,5% din actiunile EMS, cea mai valoroasa distributie de electricitate aflata in portofoliul statului, suma de 820 milioane de euro. Contactat de "Adevarul", secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Cristian Parvan, a declarat ca gafa guvernantilor a fost o chestiune de "inabilitate protocolara".

"Este o situatie regretabila, care denota lejeritatea autoritatilor in a trata niste lucruri importante", a afirmat Parvan. Potrivit acestuia, faptul ca seful Enel nu vine in Romania la semnarea achizitiei unei companii importante "diplomatic, nu e in regula", dar a adaugat ca acesta are probabil o agenda personala aranjata cu luni inainte, pe care nu o poate modifica orisicum. "Interesele economice stiu insa sa treaca peste asemenea momente stanjenitoare. Daca se supara tare, nu mai lua compania, nu? in afaceri, sa tineti minte, nu exista suparare, doar bani si interese", a adaugat, optimist, oficialul AOAR.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.